Spamas %$!^$#&!@#%#*!@ 2012.07.24 at 17:02

Lietuviškai – brukalas. Bet man belekaip dzin kaip šitas š#d@5 vadinasi lietuviškai. Beje, visgi yra tarnyba, kuriai galima būtų rašyti, nors efektui pasiekti teks paaukoti daug pastangų. Pradžioje bandžiau siųsti spameriams tokį laišką:

Laba diena,

Visa tai, žinoma, labai puiku ir gražu ir netgi su galimybe nesiųsti laišku, tačiau aš nepamenu, kad bučiau uzsisakęs Jūsų reklamą. Jeigu neįrodysite, kad reklamą aš užsisakiau, siūlau paskaityti:

LR elektroninių ryšių įstatymo 68 straipsnis.

Tiesioginė rinkodara

1. Naudoti elektroninių ryšių paslaugas, įskaitant elektroninio pašto pranešimų siuntimą, tiesioginės rinkodaros tikslu leidžiama tik esant išankstiniam abonento sutikimui.

2. Asmuo, kuris teikdamas paslaugas ar parduodamas prekes Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo nustatyta tvarka ir sąlygomis gauna iš savo klientų elektroninio pašto kontaktinius duomenis, gali naudoti šiuos kontaktinius duomenis savo paties panašių prekių ar paslaugų rinkodarai, jei klientams yra suteikiama aiški, nemokama ir lengvai įgyvendinama galimybė nesutikti arba atsisakyti tokio kontaktinių duomenų naudojimo pirmiau nurodytais tikslais, kai šie duomenys yra renkami ir, jei klientas iš pradžių neprieštaravo dėl tokio duomenų naudojimo, siunčiant kiekvieną žinutę.

3. Draudžiama tiesioginės rinkodaros tikslu siųsti elektroninio pašto pranešimus slepiant siuntėjo, kurio vardu informacija siunčiama, tapatybę arba nenurodant galiojančio adreso, kuriuo gavėjas galėtų pareikalauti nutraukti tokios informacijos siuntimą.

Be to, LR Reklamos įstatymo 13 straipsnis nustato, kad už minėtų įstatymo nuostatų pažeidimus siunčiant nepageidaujamus pranešimus (spam) LR administracinių teisių pažeidimų kodekso 214-23 str. numatyta administracinė nuobauda – bauda nuo 500 iki 1000 Lt, o esant pakartotiniam pažeidimui – nuo 1000 iki 2000 Lt.

Ir dar, Lietuvos Respublikos reklamos įstatymas nustato, kad reklama telefonu, telefaksu, teleksu, elektroniniu paštu gali būti teikiama tik reklamos tikslais vartotojo sutikimu ar jo prašymu. Už šios nuostatos pažeidimą Nacionalinę vartotojų teisių apsaugos taryba gali skirti baudą juridiniams asmenims nuo 1000 iki 10000 litų (bauda gali būti skiriama tik tokiu atveju, jei po įspėjimo atsisakoma nutraukti spam siuntimą), o fiziniams asmenims (nevykdantiems Nacionalinės vartotojų teisių apsaugos tarybos reikalavimo nutraukti tokią reklamą), pagal LR administracinių teisių pažeidimų kodekso 189-14 straipsnio 1 dalį, nuo 500 iki 1000 Lt (už pakartotinį pažeidimą, pagal to paties straipsnio 2 dalį – nuo vieno 1000 iki 2000 Lt).

Šio laiško kopiją bei Jūsų atsakymą persiųsiu Nacionalinę vartotojų teisių apsaugos tarnybai, p. _________________, tolimesniam aiškinimuisi.

Vietoje ____________ įrašydavau NVTAT darbuotojos, kuriai persiųsdavau laišką vardą ir pavardę. Išsiuntęs gavau atsakyma iš NVTAT:

Laba diena,

Atsakydami į Jūsų prašymą, gautą elektroniniu paštu, informuojame, kad vadovaujantis 2008 m. kovo 12 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Nr. 209 „Dėl įgaliojimų suteikimo įgyvendinant Lietuvos Respublikos reklamos įstatymą“, Valstybinė ne maisto produktų inspekcija prie Ūkio ministerijos kontroliuoja Reklamos įstatymo 4, 7, 8, 9, 13, 15, 16 straipsniuose nustatytų reklamos naudojimo draudimų ir reikalavimų įgyvendinimą, o Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba – 4, 7, 8, 9, 13, 14 straipsniuose nustatymų reklamos naudojimo draudimų ir reikalavimų įgyvendinimą bei surašo protokolus dėl teikiamos nepageidaujamos reklamos.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, inicijuoja bylą bei skiria sankciją, gavusi Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos arba Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos surašytą Lietuvos Respublikos reklamos įstatymo pažeidimo protokolą.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba informuoja, jeigu ir toliau sulauksite nepageidaujamos reklamos el. paštu iš minėtos bendrovės, siūlytume parašyti prašymą raštu (patvirtintą parašu) ir pateikti Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai, adresu Vilniaus g. 25, 01402 Vilnius, (tel. (8 5) 262 6751; faks. (8 5 ) 279 1466). Prašymo forma yra pateikta valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos tinklalapyje adresu: http://www.vvtat.lt/index.php?4061884442 arba parašykite prašymą laisva forma.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, nustačiusi nepageidaujamos reklamos davėją, Jūsų skundą perduos pagal kompetenciją vienai iš aukščiau minėtų institucijų dėl protokolo surašymo.

Papildomai pažymime, kad jei nepageidaujama reklama yra teikiama elektroniniu paštu, Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba galės išnagrinėti Jūsų skundą bei nustatyti siuntėją (IP adresą), t.y. reklamos davėją ir perduoti jį reklamos įstatymo protokolą surašančiai institucijai tik tuo atveju, jei laiškus su nepageidaujama reklama išsaugosite formatu „message format“ arba „mail format“ bei pateiksite kaip priedą.

Taigi, jeigu kas nors turite noro ir laiko užsiimti – pirmyn, bus įdomu sužinoti kaip viskas sekėsi (tikiuosi sulaukti atitinkamų komentarų). O kol kas – mano emailo spamerių sąrašas, kurį rekomenduoju importuoti ir į jūsų mailerį:

*@inchcape.lt
info.lt@tnt.com
*@zeder.lt
*@inlt.eu
*@svvia.lt
*@dovanulietus.lt
*@expo.lt
*@noriunoriunoriu.lt
*@rmedziagos.lt
*@*myzamana.net
*@no-reply.lt
*@telefonservis.lt
*@hotelsnet.eu
*@evsgroup.lt
*@panoramatravel.lt
*@valstybe.com
*@my-domain.tld
*@email.microsoftemail.com
*@btravel.lt
*@prim.lt
*@davincisistema.lt
*@laikaspirkti.lt
*@coffeeshop.lt
*@nodbaltic.com
*@mail.bc.lt
*@ziniucentras.lt
*@deltakeliones.lt
*@unipark.lt
*@sofatravel.lt
*@ekspress.lt
*@t-global.eu
*@pscentras.lt
*@*pirtis*.*
*@balt.net
*@principas.lt
*@akmas.lt
*@atraskgrozi.lt
*@kolibriometodas.lt
*@jumsinfo.com
*@artoteka.lt
*@soterus.lt
*@boutiquetravel.lt
*@lektuvu.lt
*@netlogmail.com
*@internetsolutions.lt
*@naudinga.eu
*@lrvalstybe.lt
*@keliaukpats.lt
*@rezervacijos.lt
*@gigi.lt
*@eoltas.lt
*@lvzs.lt
*@info-praktikams.lt
*@*myzamana*
*@ma-law.lt
*@*ekspress.lt
*@ft.lt
*@wapcom.lt
*@greencoffee.lt
*@greenpower.lt
*@tmi1.lt
*@lmga.eu
*@dyl.lt
*@balticstates.lt
*multilingua*@*.*
*@savasauto.lt
*@aap.lt
info@sofatravel.lt
*@ktumokymai.lt
*@internet-solutions.lt
info@balticstates.lt
tenerife@btravel.lt
*@masinis.lt
info@masinis.lt
*@consensus.lt
info@consensus.lt
*@vistus.lt
info@vistus.lt
nikole.rubai@yahoo.com
*Gigi*@*.*
news@masinis.lt
*@paramaimonems.lt
aiste@paramaimonems.lt
info@greencoffee.lt
*monostilius*@*.*
monostilius@gmail.com
Gigi.lt@info.lt
*@info.lt
*@issirinksparnus.lt
*@mysim.lt
*@erotinesprekes.lt
*@7nuodemes.lt
*@naujienlaiskiu-siuntimas.lt
*@biuropasaulis.lt
*@adasociacija.lt
*@egu.lt
*@dorevi.lt
*@trauka.eu
*@arskaitei.lt
*@investavimas.lt
*@konti.lt
*@on-letter.info
*@rd-soft.lt
*@infolinia.lt
stroganov.v@*.*
*@buksotus.lt
*@bts.lt
*@coffeecherry.lt
*@derybos.lt
*@skubek.lt
*@vilaite.lt
*@gmgyvai.lt
atmkompanija.ep@*.*
*@tobis.lt
*@personpremier.lt
*@animalsland.eu
*@verslumokibirkstis.lt
*@konti.lt
*@derybos.lt
*@viliota.lt
*@neodenta.lt
*@smaltija.lt
tigrinelelija@*.*
*@internationalprojects.lt
*@stogodanguprekyba.com
dangauspupos@*.*
*@lyderio.lt
*@vegaturas.lt
*@perkunespigu.lt
*@skoluadministratorius.lt
*@buksotus.lt
*@stokker.com
*@pigu.lt
veidoskaitavilnius@gmail.com
*@NuolaiduKuponai.lt
*@viliota.lt
*@personpremier.lt
*@imoniukatalogai.com
*@derybos.lt
tigrinelelija@gmail.com
*@teisestarnai.lt
*@testiniumokymucentras.lt
*@eslf.lt
*@aap.lt
*@sstt.lt
*@vegaturas.lt
*@adservices.lt
*@fotofabrikas.lt
*@savasauto.lt
*@personpremier.lt
*@parfumerine.lt
*@buksotus.lt
*@paskolosjums.eu
*@filter-PC.net
*tosi.ara@gmail.com
*@eurokornus.lt
*@pigiapskaita.lt
*@twoomail.com
*@juridicum.lt
*@verslozvaigzdes.lt
*@medusaconcert.lt
*@skoluadministratorius.lt
*@konti.lt
*@juridicum.lt
*@inlex.lt
*@derybos.lt
*@bichengcir.com
*@163.com
*@prologo.lt
*@t-store.lt
*@jaunuoliai.lt
*@domuslingua.com
*@vipmeistrai.lt
*@paskolosonline.lt
*@savasauto.lt
Atnaujinama/papildoma bus dažnai, tikrinkite 🙂 Gal kada nors šitas sąrašiukas taps Lietuvos spamerių duomenų baze.

4 Responses to “Spamas %$!^$#&!@#%#*!@”

  1. Laukiam papildyto sąrašo. Tema aktuali, svarbu,sulaukti kuo daugiau vartotjų, kuriems taipogi pavargo pirštukai Move To Trash spaudinėti ;]….
    Geriausi linkėjimai

  2. Papildytas 🙂

  3. O kaip tą sąrašiuką būtu galima į Windows mail įdėti?
    Ar kiekvieną atskirai? Ar vistik yra koks būdas, kad visus iš karto sumesti į blokuojamų sąrašą?

  4. Jo, WLM’as tuo ir nepatogus, kad nesugeba importuoti daug adresų vienu metu ir nepalaiko „wildcard’ų” (nu tų visų *, ? ir t.t.). Bet turėtų suprasti domenus, pvz, @gmail.com. Taigi, nutrinti * yra nesunku ir su Replace pagalba (kad ir Notepad’e) labai greita, o paskui galima būtų sušerti viską su šitos programos pagalba:
    http://www.thewindowsclub.com/wlm-blocked-sender-tool

Leave a Reply

*