Radeon 6850 remontas 2020.07.12 at 14:44

Žengiu į naują, bet jau gerai išnagrinėtą sritį – video kortų remontą. Nauja – nes tik dabar tuo užsiėmiau, o išnagrinėtą – nes teorines žiniai gan ilgai gilinau ir tobulinau. Šį kartą remontas paprastas, reikia tik kruopštumo – pažeidimai mechaniniai, sakė „transportavimo metu”.

Visų pirma numontuojam Karlsoną. O tada įdėmiai apžiūrim ko trūksta ant PCB. va jums vaizdelis:

Ir finalinis, su pažymėtomis trūkstamomis detalėmis:

Iš GPU pusės viskas gerai:

Sulituoti trūkstamas detalės nėra sudėtinga, todėl sugalvojau papildomai patikrinti video kortą – juk po to ji bus parduodama. Taigi, visų pirma visų maitinimo grandinių ir jų apkrovų varžos normos ribose, tepam pačią geriausią, kiek man kol kas teko atrasti termopastą – Thermal Grizzly Hydronaut TG-H-030-R-RU termopasta (11,8 W/mK!) ir surenkam testavimui. Bendru atveju, pagrindiniai testavimo žingsniai tokie:

  1. Sumontavus ir įjungus kompiuterį vaizdas iš video kortos turi būti stabilus ir teisingas, nors galimai OS dar neturi video draiverių.
  2. Patikrinam, ar teisingi video draiveriai ir ar atpažįstama video korta. Jeigu viskas gerai ir vaizdas vis dar yra – puiku, reiškia RAM čipai neatšokę, GPU funkcionuoja teisingai.
  3. Leidžiam sintetinius testus GPU apkrovai, kad įsitikinti 2 punkto teisingumu, plius patikrinti, kaip laiko temperatūras. Aš testuoju 1 valandą – per tiek laiko garantuotai stabilizuojasi apkrovos ir temperatūros.

Šiuo atveju, Windows 10 x64 atpažino ir suinstaliavo draverius:

GPU-Z ir VideoShark atpažino video kortą ir rodo teisingą (dažniais skiriasi, nes ne tuo pačiu metu programėles leidau – o video korta dažnius reguliuoja pagal apkrovą) informaciją:

Toliau 1 valandos testas bandymų stende su FurMark programa:

Finalinė informacija, gal daugiau man pačiam, jeigu ateityje reiktų:

Kortos apetitas be apkrovos 1,1-1,5A prie 12V (rodant Windows 10 darbalaukį), apetitas prie maksimalios apkrovos 5,8-5,9A prie 12V.
Terminis grizlis puikiai susidoroja su šilumos perdavimu į radiatorių, maksimali temperatūra nuo „laisvų apsukų” 35° C paleidus testą su 99% apkrovos pakilo iki 66° C, o ventiliatoriai dirbo tik 59 % pajėgumu.
Viskas, beliko tik užklijuoti lipduką žymintį garantiją ir „DC Labs” logotipą.

Leave a Reply

*